Renaissance in Kerala Part - 7

PSC Expected Questions | Expected PSC Questions | Kerala PSC Questions | PSC GK Questions | Kerala PSC GK Questions | Kerala PSC Expected GK Questions | PSC Expected GK Questions | PSC Expected GK Questions in EnglishPSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology 
-----------------------------------------------------------------------
53. Which event united ancient Christian Church in India with the Roman Catholic Church ?
Answer :- Synod of Diamper

54. In which year was Synod of Diamper ?
Answer :- 1599

55. Which foreigner were behind the Synod of Diamper ?
Answer :- The Portuguese

56. Which incident marked first permanent split amoung the Saint Thomas Christians in Kerala?
Answer :-  Coonan Cross Oath

57. In which year was the Coonan Cross Oath ?
Answer :- 1653

58. Which place witnessed the Coonan Cross Oath ?
Answer :- Mattancherry

59. Who replaced the customs of Mannappedi and Pulappedi in 1696?
Answer :- Kottayam Kerala Varma

60. Which is the importance of the Thiruvithamcode rock edict?
Answer :- Replaced Mannappeddi and Pulappedi

61. Which ruler banned the slave trade in Travancore?
Answer :- Rani Gouri Lakshmi Bhai

62. Which king of Travancore banned Suchindram Kaimukku?
Answer :- Swathi Thirunal

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
0 Comments for "Renaissance in Kerala Part - 7"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top